Ramozek ... ať se cítí lépe

Aktuálně

12.03.2021 Záznam z kurzu Ajurvéda koní

Nově si u mě můžete zakopit záznam z kurzu Ajurvéda koní, který vám dá praktický návod, jak otipovat svého koně (i sebe), hlouběji pochopit jeho potřeby (ať už z hlediska tréninku nebo krmení), i prevenci a management různých onemocnění - jenodušše roztříděných do skupin.

V případě zájmu pište na helenapokorova@gmail.com

Cena záznamu+podkladů je 750,-

01.04.2020 Vracím se zpátky do práce

S radostí oznamuji, že se vracím zpátky do práce. V případě zájmu o moje služby, mě prosím neváhejte kontaktovat.

01.12.2018 Vychází Kniha Somatopsychologie koní 2

Úryvek z Knihy: 

Za Astrou jsem se jela podívat kuli tomu, že měla problémy se snížením hlavy a vyklenutím hřbetu. Astru jsem vyšetřila a zjistila, že důvod nebo alespoň jeden z důvodů se skrývá v zablokovaném kohoutku. Je-li kohoutek tak zatuhlý, jako v případě Astry, brání koni ve vyklenutí nebo lépe řečeno mu vyklenutí znepříjemňuje. Jako když se snažíte přes napnutá koleny dotknout rukama země. Než jsem začala s ošetřováním, nechala jsem si přinést sedlo, protože těsná či nízká komora velmi často způsobuje zmíněný problém. Sedlo sedělo velmi dobře. Až neobvykle dobře. Prohlásila jsem svůj názor, že přestože sedlo sedí, někdy v minulosti nesedělo. Majitelka potvrdila mou hypotézu a přiznala se mi, že Astře původní sedlo nesedělo a před půl rokem jí nechali ušít nové. Astra spokojeně přežvykovala, jak jsme se o ní bavili. Ujištěná tím, že hlavní příčina je snad odstraněna, chystala jsem se pustit do práce. Po zatuhlém kohoutku ale nebylo ani památky. Uvolnil se sám, jak jsme tam stáli a povídali si o tom. S majitelkou jsem se rozloučila a v následujících dnech mi přišla zpráva: „S vyklenutím žádný problém, Astra si sama dává hlavu dolů. Moc děkujeme.“ To by mě zajímalo, za co…

31.10.2017 Škola sportovní veterinární chiropraxe

V případě vašeho zájmu o obor sporotovní veterinární chiropraxe (tedy o chiropraxi jako součást preventivní péče a managementu koní a psů) mě kontaktujte a můžeme se domluvit na individuální výuku. Cena, podmínky, časová náročnost atp. záleží na dosažené úrovni vzdělání v oboru. Pro veterinární lékaře a fyzioterapeuty nabízím možnost zaškolení v oblasti veterinární chiropraxe (chiropraxe jako součást veterinární a rehabilitační péče).

 

16.04.2015 Vychází Kniha Drezura se svědomím
19.08.2014 Vychází Kniha Somatopsychologie koní

Úryvek z knihy:

Člověk se učí koně ovládat jen proto, aby se nakonec naučil nechat ho jít. Jezdectví není jen o technice. Bezchybný sed a přesné smysluplné pomůcky z něj vycházející nejsou ničím víc než základními předpoklady jízdy na koni. Získat tyto dva zmíněné atributy stojí člověka nemalé úsilí a předpokládá od koně mnoho shovívavosti; a přesto osvojí-li si člověk pouze technické dovednosti, nedostane se dál, než na pomyslný začátek. Jezdectví je víc než sport, je to umění. Umění komunikace, empatie, rychlé analýzy situace, intuice, intuice vycházející ze zkušenosti, z víry ve vlastní schopnosti; je to schopnost odhadnout koně, chápat ho, motivovat ho, učit ho. Znát posloupnost učení, umět cviky správně načasovat, vnímat koně, být kreativní a otevřený, žít koňmi, milovat je. Jezdectví je životní filosofie, radost z malých úspěchů, vášeň i pokora.

Publikace

Otevírání dveří do jezdcovy duše
Drezura se svědomím

Naše svědomí nás dokáže dovést k jezdecké harmonii, jakoby dávno samo znalo cestu.

Otevírání dveří do jezdcovi duše - Drezura se svědomím


Otevírání dveří do koňské duše
Somatopsychologie koní

Věřím, že každý kůň, dostane-li k tomu příležitost, je více než ochotný spolupracovat. Proč se nám občas zdá, že opak je pravdou?

Otevírání dveří do koňské duše - Somatopsychologie koní